LADEN

DORIAN BINDELS

NAAM

DORIAN BINDELS

GEBOORTEDATUM

1 MAART 1992

GEBOORTEPLAATS

ROTTERDAM

WERK

ACTEUR/ZANGER

Op jonge leeftijd begon Dorian met acteerlessen aan Hofplein Rotterdam.
Na de middelbare school studeerde Bindels aan De Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, waar hij in 2014 zijn diploma behaalde.

Tijdes zijn studie speelde Dorian in het kader van 'Theater Na De Dam' de voorstelling 'Talloze namen', op het IT’s Festival het stuk 'Schuinsmarcheerders', Bij het Delamar Theater in de voorstelling 'De tijd voorbij', in Oresteia van het NNT, bij TG 'Nachtgasten' en stond Dorian met zijn eigen gezelschap op theaterfestival De Parade in de voorstelling 'Gentle Men'.

Direct na zijn opleiding auditeerde Dorian voor de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema in de musical 'Soldaat van Oranje' waarna hij deze rol tot begin 2017 zou spelen. In 2017 keerde Dorian terug naar het theaterfestival De Parade voor de muziektheatervoorstelling 'Koning van Katoren' van De Nachtdieren. Hierna speelde hij nog bij het Delamar Theater in ‘Geen Paniek', een komedie over een klucht en in Soof de Musical.

Verder was Dorian te zien in: Flikken Maastricht, Het klokhuis, Woezel & Pip overal vriendjes, CMC, De Spa, Anne+. Verder speelde hij in de Videolandserie Nieuwe Tijden. Vanaf 3 september 2018 is Dorian te zien in de RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden in de rol van Daan Stern.[1] Dit is niet de eerste keer dat hij te zien was in de soap: in 2011 speelde hij al een kleine gastrol als scholier Tim.